NAGRODZONE ZDJĘCIA
I miejsce – Grzegorz Klukowski
II miejsce – Agnieszka Siwińska
III miejsce – Karolina Leśniak
wyróżnienie – Aleksandra Komarzeniec-Piss
wyróżnienie – Grzegorz Klukowski
wyróżnienie – Aleksandra Sadłowska
Lidia Popiel – fotograf. Wykładowczyni na wydziale fotografii w Warszawskiej Szkole Filmowej.
Zawodowo zajmuje się fotografią od trzydziestu lat. Współpracowała z wieloma najważniejszymi magazynami. Pełniła funkcję Ambasadora Polskiego Bursztynu. Została mianowana jedną z najbardziej wpływowych kobiet w Polsce. Angażuje się w akcje społeczne.
Anita Sokołowska – polska aktorka filmowa i teatralna, znana m.in.: z roli Leny w serialu „Na dobre i na złe” oraz z roli Zuzy w serialu „Przyjaciółki”.
Absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi (1999).
Występowała w lubelskim Teatrze im. Juliusza Osterwy, w Teatrze Nowym w Łodzi. W latach 2004-2006 aktorka Teatru Współczesnego w Warszawie a od 2007 Teatru Polskiego w Bydgoszczy oraz Teatru Powszechnego w Warszawie.
Jej pasją, poza teatrem i kinem, są rodzinne podróże, najchętniej z plecakiem i w miejsca odległe od zatłoczonych, turystycznych miejsc.
Bardzo aktywna fizycznie: uprawia wspinaczkę, trenuje kung fu, jeżdzi na rowerze. Pasjami czyta książki biograficzne, publicystykę i współczesną literaturę polską i światową.
Dla Signature Restaurant stworzyła specjalne danie wraz z Szefem Kuchni Wojciechem Kilianem – Jesiotr / puree z dyni, kolendry i suszonych fig / cannelloni z kasztanami i borowikami / sos z suszonych jabłek i trawy cytrynowej
Ada Fijał – aktorka znana z najpopularniejszych seriali telewizyjnych np.: Ślad, Barwy Szczęścia, Czas honoru itp.
Przez dziennikarzy modowych okrzyknięta jedną z najlepiej ubranych znanych Polek. Wraz z Joanną Horodyńską prowadziła także program „Gwiazdy na dywaniku” a obecnie prowadzi w TVN Style modową „Stylową Odnowę”.
Ada jest jedną z tych osób, które uwielbiają gdy jedzenie jest estetycznie podane. Jak twierdzi jedzenie to uczta dla zmysłów a wśród nich jest także zmysł wzroku, którego rangi nie można absolutnie pomniejszać przy degustacji dań. Na pewno będzie zwracała uwagę na kompozycję i kolorystykę nadesłanych zdjęć…
Joanna Czechowska – PR Manager Fujifilm Polska. Prywatnie zakochana w sporcie i podróżach. Jednym z jej ulubionych krajów jest Japonia, a sushi to ulubiona potrawa. Biega półmaratony, kiedyś zawodniczo pływała. Czas spędzony z przyjaciółkami ceni sobie najbardziej.
Igor Grzeszczuk – założyciel i wydawca magazynu FOOD & FRIENDS.
Absolwent Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. Przez kilkanaście lat związany był z zagranicznymi producentami żywności segmentu premium, wprowadzając do Polski z sukcesem kilka dużych międzynarodowych marek. W 2010 wraz ze szwedzką partnerką Camillą Hultqvist stworzył magazyn FOOD & FRIENDS, wyznaczając nową jakość w kulinarno-lifestylowym segmencie prasy. FOOD & FRIENDS, w autorskich reportażach gościł na swych łamach najważniejsze postaci świata gastronomii. Stworzył także cykl wydarzeń Gourmet Tour oraz inne formuły spotkań, podczas których najlepsi rodzimi kucharze mogli stanąć ramię w ramię z wybitnymi zagranicznymi szefami kuchni. Magazyn gościł w Polsce wybitnych kucharzy i restauratorów, którzy zdobyli w sumie niemal czterdzieści gwiazdek Michelin, oraz laureatów prestiżowego rankingu The World’s 50 Best Restaurants.
Marcin Mazur – General Manager grupy hoteli i restauracji należących do AB Investment Group w tym pięciogwiazdkowego H15 Boutique Hotel i Restauracji Signature.
Ukończył prawo na Uniwersytecie Marii Curie – Skłodowskiej w Lublinie. Swoją przygodę z branżą hotelarską rozpoczął w Północnej Anglii na stanowisku asystenta managera. W krótkim czasie prowadził już dwa pięciogwiazdkowe pensjonaty. Jeden z nich otrzymał czarne gwiazdki – najwyższe wyróżnienie dla pięciogwiazdkowych pensjonatów na Wyspach Brytyjskich.
Warszawski H15 Boutique Hotel i Restauracja Signature zostały otwarte w roku 2012 .Od początku pełnił w nich funkcję General Managera. Zarówno hotel, jak i restauracja otrzymały w ciągu 7 lat działania wiele prestiżowych nagród i wyróżnień (w tym rekomendacje Michelin, Forbes) wpisując je do grona najbardziej rekomendowanych miejsc w Polsce.
Nagrody dla zwycięzców 3 edycji Signature Photo Dishes:
I MIEJSCE
1000 złotych (jeden tysiąc złotych) do wykorzystania w Restauracji Signature
.
Aparat fotograficzny Fujifilm instax LiPlay oraz dwa filmy ufundowane przez Fujifilm Polska
.
Ekspres do kawy wraz z zestawem kaw ufundowany przez Nespresso
II MIEJSCE
500 złotych (pięćset złotych) do wykorzystania w Restauracji Signature
.
Aparat fotograficzny Fujifilm Instax SQ6 oraz dwa filmy ufundowane przez Fujifilm Polska
.
Ekspres do kawy wraz z zestawem kaw ufundowany przez Nespresso
III MIEJSCE
300 złotych (trzysta złotych) do wykorzystania w Restauracji Signature
.
Aparat fotograficzny Fujifilm Instax mini 8 oraz dwa filmy ufundowane przez Fujifilm Polska
.
TOUCH Travel Mug ufundowany przez Nespresso
Wybrani uczestnicy konkursu otrzymają specjalne wyróżnienia od marki Nespresso. Wraz z wyróżnieniem zostanie przekazany im voucher na specjalny pairing w restauracji Signature.
Fujifilm Holdings Corporation to japońska firma znana przede wszystkim z produkcji filmów do aparatów fotograficznych oraz samych aparatów. W ostatnich latach swoje obszary działania korporacja rozszerzyła m.in. o opiekę zdrowotną i medycynę, produkty przemysłowe czy zarządzanie dokumenty. Fujifilm ma 220 oddziałów w różnych krajach w Azji, Europie czy Ameryce Północnej. W 2016 w Europie Fujifilm obchodzi 50. rocznicę funckjonowania.
Nestlé Nespresso SA jest pionierem i punktem odniesienia na rynku porcjowanej kawy najwyższej jakości. Firma współpracuje z ponad 70 tys. plantatorów w 12 krajach w ramach programu AAA Sustainable Quality™, który ma na celu wdrażanie zasad zrównoważonego rozwoju na plantacjach i w ich okolicach. Stworzony w 2003 roku we współpracy z Rainforest Alliance program pozwala poprawić ilość i jakość zbiorów, zapewniając zrównoważoną produkcję kawy wysokiej jakości i poprawiając jakość życia plantatorów i ich społeczności.
MEDIA PATRONI
FOOD & FRIENDS to magazyn kulinarno-lifestyle’owy stworzony w 2010 roku przez przyjaciół dla przyjaciół ceniących sobie wspólne spędzanie czasu w miejscach, gdzie wyjątkowe jedzenie pełni szczególną rolę. Prezentuje autorskie reportaże, oddające smak i atmosferę najciekawszych miejsc w kraju i za granicą. FOOD & FRIENDS gościł na swych łamach najważniejsze postaci świata gastronomii. Stworzył także cykl wydarzeń Gourmet Tour oraz inne formuły spotkań, podczas których najlepsi rodzimi kucharze mogli stanąć ramię w ramię z wybitnymi zagranicznymi szefami kuchni. Gościł w Polsce wybitnych kucharzy z restauracji, które zdobyły w sumie ponad trzydzieści gwiazdek Michelin, oraz laureatów prestiżowego rankingu The World’s 50 Best Restaurants.
REGULAMIN KONKURSU SIGNATURE PHOTO DISHES
§1 POSTANOWIENIA OGÓLNE
- Niniejszy Regulamin określa warunki, na jakich odbywa się konkurs fotograficzny pod nazwą „Signature Photo Dishes” (zwany dalej „Konkursem”).
- Konkurs nie jest grą losową w rozumieniu ustawy z dnia 19 listopada 2009 roku o grach hazardowych ( Dz.U. Nr 101, poz. 1540).
- Konkurs odbywa się̨ z zachowaniem zasad dotyczących ochrony danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. z 2002 r. Nr 101 Poz. 926 ze zm.).
- Organizatorem Konkursu jest AB Investment Group Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Jana 15, 31-017Kraków, wpisaną do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000208968, posiadającą Numer Identyfikacji podatkowej NIP 527 243 88 65, REGON 015725875 (zwana dalej „Organizatorem”).
- Konkurs trwa od dnia 23 lipca 2019 roku do dnia 23 września 2019 roku do godz. 12:00
- Regulamin Konkursu dostępny jest w siedzibie Organizatora oraz na stronie internetowej: www.signaturerestaurant.pl
§2 WARUNKI UCZESTNICTWA W KONKURSIE
- W Konkursie może wziąć udział pełnoletnia osoba fizyczna posiadającą pełną zdolność́ do czynności prawnych (zwana dalej „Uczestnikiem”).
- Warunkiem udziału w Konkursie jest wykonanie zdjęcia o tematyce: BREAKFAST TIME oraz odpowiednie zarejestrowanie, zgłoszenie zdjęcia oraz automatycznie swojego uczestnictwa w konkursie
- Warunki poprawnego zgłoszenia zdjęcia:a) zrobienie zdjęcia o tematyce konkursowej – BREAKFAST TIMEb) zamieszenie konkursowego zdjęcia na swoim profilu ( profilu Uczestnika) na Facebook lub Instagram c) oznaczenie zdjecia na Instagramie i Facebooku hasztagami #signaturephotodishes #signaturerestaurant #nespresso w przypadku Instagrama polubienie i oznaczenie na zdjeciu profilu restauracji @Signature_Restaurant_Warsaw a w przypadku facebooka polubienie i oznaczenie fanpage Signature Restaurant d) przesłanie poprawnie wypełnionego formularza zgłoszeniowego znajdującego się na stronie organizatora signaturerestaurant.pl wraz z konkursowym zdjęciem nie przekraczającym – 2MB
- Zdjęcia zamieszczone na Social Mediach po terminie nie będą uwzględnione przez Organizatora.
- Przystąpienie do Konkursu jest równoznaczne z akceptacją przez Uczestnika Konkursu, Regulaminu Konkursu oraz:a) oświadczeniem przez Uczestnika, iż przysługują mu wyłączne i nieograniczone prawami osób trzecich autorskie prawa majątkowe i niemajątkowe do zamieszczanego Zdjęcia, oraz że nie mają miejsca żadne okoliczności, które mogłyby narazić Organizatora Konkursu na odpowiedzialność wobec osób trzecich z tytułu jego rozpowszechniania;b) udziela Organizatorowi nieograniczonej czasowo i terytorialnie, nieodpłatnej i niewyłącznej licencji do rozpowszechniania zdjęcia poprzez ich udostępnienie w mediach w kontekście konkursu oraz na stronie internetowej, facebooku i instagramie organizatora
- Przystępując do Konkursu Uczestnik zobowiązuje się do przestrzegania postanowień niniejszego Regulaminu. Naruszenie przez Uczestnika tego zobowiązania stanowi podstawę odmowy wydania nagrody.
- Organizator Konkursu zastrzega sobie prawo wykluczenia Uczestnika Konkursu w razie nieprzestrzegania przepisów prawa, dobrych obyczajów, naruszenia Regulaminu lub innego naruszenia praw lub interesów Organizatora.
- W Konkursie nie mogą brać udziału pracownicy lub współpracownicy Organizatora.
- Jedna osoba może przesłać tylko jedno zgłoszenie (jedno zdjęcie)
§3 NAGRODY
- W Konkursie nagrodami są:
a) Za zajęcie I miejsca:
– 1000 złotych ( jeden tysiąc złotych) do wykorzystania w Restauracji Signature
– Aparat fotograficzny Fujifilm instax LiPlay oraz dwa filmy ufundowane przez Fujifilm Polska
– Ekspres do kawy wraz z zestawem kaw ufundowany przez Nespresso
b) Za zajęcie II miejsca:
– 500 złotych ( pięćset złotych) do wykorzystania w Restauracji Signature
– Aparat fotograficzny Fujifilm Instax SQ6 oraz dwa filmy ufundowane przez Fujifilm Polska
– Ekspres do kawy wraz zestawem kaw ufundowany przez Nespresso
c) Za zajęcie III miejsca:
– 300 złotych ( trzysta złotych) do wykorzystania w Restauracji Signature
– Aparat fotograficzny Fujifilm Instax mini 8 oraz dwa filmy ufundowane przez Fujifilm Polska
– Travel mug ufundowany przez NespressoWybrani uczestnicy konkursu otrzymają specjalne wyróżnienia od marki Nespresso. Wraz z wyróżnieniem zostanie przekazany im voucher na specjalny pairing w restauracji Signature. - Zwycięzcy zostaną wybrani w Konkursie, w sposób przewidziany w §4 Regulaminu i otrzymają oni powyższe nagrody
- Nagroda w Konkursie nie może zostać wymieniona na ekwiwalent pieniężny.
§4 ZASADY WYŁONIENIA ZWYCIĘZCÓW SPOŚRÓD UCZESTNIKÓW KONKURSU
- Wskazanie zwycięzców Konkursu odbędzie się na warunkach i zasadach wskazanych poniżej: a) Wszyscy Uczestnicy Konkursu, którzy zamieścili swoje zdjęcie zostaną wpisani na listę konkursową. b) Zwycięzcy Konkursu zostaną wybrani przez Jury konkursowe w składzie: Lidia Popiel, Anita Sokołowska, Ada Fijał, Joanna Czechowska, Igor Grzeszczuk, Marcin Mazur c) Z obrad Jury zostanie sporządzony pisemny protokół podpisany przez wszystkich członków Jury i przechowywany przez Organizatora. d) Nagroda zostanie przyznana 3 (trzem) Uczestnikom, których Zdjęcia, zdaniem Jury, były najciekawsze.
- Zwycięzcy Konkursu o wygranej zostaną poinformowani do 30 września 2019 roku, poprzez e-mail wysłany na adres wskazany przez Uczestnika lub telefonicznie.
- Jury może również przyznać wyróżnienia, bez przyznawania nagród rzeczowych lub z przyznaniem dodatkowej nagrody. W takim przypadku biorące udział w konkursie zdjęcia nie będą wykorzystywane przez Organizatora do jakichkolwiek celów opisanych w par 2 pkt 5 , b.
- Dodatkowo zdjęcia osób wyróżnionych zostaną udostępnione przez Organizatora na stronie internetowej signaturerestaurant.pl, w mediach oraz na profilu Facebook i Instagram Organizatora znajdującego się pod adresami: a) FB – https://web.facebook.com/SignatureRestaurantBar/ b) INSTAGRAM: @signature_restaurant_warsaw c) w mediach do których organizator prześle informacje prasowe na temat zwycięzców konkursu
- Organizator niezależnie od wysłania informacji o wygranej drogą elektroniczną poinformuje o wynikach Konkursu na profilu Facebook Organizatora znajdującego się pod adresem: https://facebook.com/SignatureRestaurantBar/
§5 REKLAMACJE I WŁAŚCIWOŚĆ SĄDU
- Organizator zastrzega sobie prawo zmiany Regulaminu w trakcie trwania Konkursu, a zmiany wchodzą w życie z dniem ich zamieszczenia na stronie internetowej signaturerestaurant.pl. Zmiany takie nie będą dotyczyć żadnych esencjonalnych dla Konkursu aspektów chyba, że wynikałyby one z przepisów obowiązującego prawa
- Reklamacje mogą być zgłaszane przez każdego Uczestnika konkursu w formie pisemnej bezpośrednio na adres e-mail: office@signaturerestaurant.pl
- Postępowanie reklamacyjne trwa 7 dni. O wyniku postępowania reklamacyjnego Organizator powiadamia Uczestnika Konkursu zgłaszającego reklamację mailowo na wskazany adres.
- Wszelkie spory wynikłe z tytułu wykonania zobowiązań związanych z niniejszym Konkursem będą rozstrzygane przez sąd właściwy dla siedziby Organizatora.
§6 PRZETWARZANIE I OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH
- Uczestnik, akceptując postanowienia niniejszego regulaminu, oświadcza, że wyraża zgodę na przetwarzanie jego danych osobowych w zakresie koniecznym do przeprowadzenia niniejszego Konkursu, ogłoszenia wyników Konkursu w mediach oraz przyznania nagród w Konkursie.
- Administratorem danych osobowych Uczestników jest AB Investment Group Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Jana 15, 31-017Kraków, wpisaną do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000208968, posiadającą Numer Identyfikacji podatkowej NIP 527 243 88 65, REGON 015725875
- Kontakt z administratorem danych możliwy jest pod adresem e-mail: office@signaturerestaurant.pl
- Administrator danych osobowych informuje, że każdemu Uczestnikowi przysługuje prawo wglądu w swoje dane osobowe oraz prawo do ich poprawienia.
- Administrator danych oświadcza, że nie przetwarza i nie zamierza przetwarzać danych wrażliwych (sensytywnych) w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych. Dane są wykorzystywane tylko na potrzeby konkursu.
§7 PODATEK DOCHODOWY
- Nagrody otrzymane przez Uczestników Konkursu stanowią dochód związany z uczestnictwem w Konkursie w rozumieniu art. 30 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 51, poz. 307 z późn. zm.) (zwana dalej „ustawą o pdof”).
- W przypadku, gdy wartość nagrody, otrzymanej przez Uczestnika Konkursu będącej towarem nie przekracza jednorazowo kwoty określonej w art. 21 ust. 1 pkt 68 ustawy o pdof dochód z tego tytułu nie podlega opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych (na podstawie art. 21. ust 1 pkt 68 ustawy o pdof).
- Zwolnienie, o którym mowa w ust. 2 niniejszego paragrafu nie dotyczy nagród otrzymanych przez Uczestnika Konkursu w związku z prowadzoną przez niego działalnością gospodarczą. W takim przypadku nagrody stanowią przychód z działalności gospodarczej.
- Jeżeli przepisy prawa przewidują powstanie obowiązku podatkowego zależnie od wartości Nagrody, to w przypadku, gdy Nagroda rzeczowa przypadnie osobie fizycznej, do Nagrody zostanie dodana nagroda pieniężna w kwocie stanowiącej 11,11% wartości danej Nagrody. W takim przypadku, część nagrody, stanowiąca dodaną kwotę pieniężną, nie zostanie wypłacona zwycięzcy, lecz pobrana przez Organizatora, przed wydaniem zwycięzcy Nagrody, jako 10% zryczałtowany podatek dochodowy, od łącznej wartości Nagrody, o którym mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (tekst jedn. Dz. U. z 2000 r, Nr 14, poz. 176 z późn. zm.).
- Za pobranie i odprowadzenie należnego podatku odpowiedzialny jest wyłącznie Organizator.
§8 POSTANOWIENIA KOŃCOWE
- Niniejszy Regulamin jest jedynym dokumentem określającym zasady udziału w Konkursie. Regulamin stanowi jedyną podstawę Konkursu oraz określa prawa i obowiązki jego Uczestników oraz Organizatora.
- W sprawach nieuregulowanych niniejszym Regulaminem stosuje się odpowiednie przepisy.